Eğitim Detayları ve Süreçleri

Eğitim sürecimiz şirketimizce yapılan araştırmalar ve test süreçleri sonunda 2 ay olarak tespit edilmiştir. Bu süreçte stajyer tır şoförü adayımız şirketimiz bünyesinde sigortalı olarak istihdam edilecektir.

2 aylık eğitim sürecinin detaylı içeriğinin bir haftası garajımızda teorik çekici ve dorse eğitimi ile birlikte yürürlükte olan yasal mevzuatlar ile ilgili bilgilendirme aşamasıdır.

Tır Şoförlüğü Eğitimi Aşamaları Nelerdir?

Elektronik tesisat, far açma, dingil kullanımı, elektronik ekran ayar ve kullanımlar, arıza göstergeleri, hava şartlarına göre sürüş teknikleri (teorik olarak), sabah araç kontrolleri (lastikler, çadır, akü, yakıt deposu).

Dorse-çekici sök tak işlemi, branda aç-kapa işlemleri, spanzet ve ştanga kullanımı, dorse içi çıta ve babalarının kullanımı, dorse hava hortumlarının bağlantı ve kontrolleri, arıza durumunda yapılması gerekenler.

Takograf kullanımı ve uyulması gereken yasal süreler, trafik ve otoban yol yardım bilgileri, kaza anı yapılması gerekenler (resimlendirme –tutanak doldurulması), olay anlarında aranacak kurum ve haber verilecek yetkili kişiler.

Usta eğitmenlerimiz yanında araç içerisinde yolda geçirilecek süredir. Stajyerler bu süre zarfında eğitmenden teorik bilgileri ve sürüş esnasında oluşacak olaylar ile ilgili detaylı bilgilendirmeleri alır. Eğitim safhası, gözlem ve soru-cevap şeklinde ilerler. İşleyiş olarak farklı hava ve yol şartlarında güvenli sürüş teknikleri üzerine pratikte bilgilendirmeler yapılır.

Stajyerlerimiz 1 aylık garaj ve teorik eğitim sonrası artık direksiyon başında pratik eğitimle usta eğitmenlerimizin yanında kontrollü bir şekilde tek başlarına sürüş stajlarına başlarlar. Bu sürecin sonunda artık her türlü hava-yol şartlarında araçları nasıl kullanacaklarını öğrenirler. Geri geri ve paralel park etme ile yanaşma konusunda kendilerini geliştirerek hareket halindeyken ileri ve geri manevra konusunda bilgi kazanırlar. Ayrıca hareket halinde ve yanaşırken dorselerin uzunluk ve açı hesaplamalarını tek başlarına yardım almadan yapabilecek yetkinliğe erişirler.

Tüm bu süreçlerin sonunda eğitimini tamamlayan stajyer şoförlerimiz sertifikalarını alarak tecrübeli bir şoför adayı olarak mezun olurlar.